Mısralardaki Öyküm

Ülkemizde ve dünyada şiir kitaplarına gereken değer ne yazık ki verilmemektedir. Bu sebeple birçok şair dizelere döktüğü duygularını kendilerine saklamaktadır. Kelimelerin her birinin derin anlamlar içerdiği, az sözle çok şey anlatan, insana dair her duygunun betimlendiği bir şiir kitabı çıkarmanın zorluğunu bilerek harekete geçen şiir sevdalıları, tüm hislerini bir kitapta topladı. Mısralardaki Öykü’m Yeni Kalemler, duyguların hikayesinin mısralara döküldüğü, hayatın içinden, hayata dair her şeyi kendinde toplamış.

35 şairin bir araya gelerek eserlerini bir antoloji kitabı olarak derlemiş olması her demde, her lezzette şiiri okuyucuya sunmaktadır. Şiir antolojisinin 3. kitabı yeni şairlerin de katılımıyla daha kapsamlı bir hale gelmiştir.

Günümüzde şiirlerin internet üzerinden sosyal paylaşım sitelerinde dolaşması ve şiirlerin kolay ulaşılabilir olmalarından dolayı kitap olarak satın alınmaması, yayınevlerinin şiir kitabına olan olumsuz tutumu gibi sebeplerle çok az bir kitleye hitap eden bu edebi tür yok olmakla karşı karşıya kalmıştır. Mısralardaki Öykü’mün misyonu bunu biraz da olsun engelleyebilmek, heyecanı içinde taşıyan genç şairlere cesaret vermek ve en önemlisi de dizelere dökülmüş duyguları okuyucunun elle hissedebilmesi ve kitap kokusunu duyabilmesidir. Bu bağlamda çalışmalarını sürdüren sayın Mustafa Yılmaz aynı düşünceyi paylaşan 35 şairi bir araya getirmiş ve koordinasyonu sağlamıştır. Mısralardaki Öykü’m Basın Yayın Dağıtım, Mustafa Yılmaz’ın ve Lale Ayaz’ın önderliğinde şiiri tanıtan ve sevdiren şiir etkinlikleri ve dinletileri düzenleyerek kitap çıkarmanın yanı sıra okuyucuyla karşı karşıya gelerek şiir tutkusunu paylaşmaktadırlar.

Üçüncüsünü çıkardıkları şiir antolojisi kitabında yer alan şairler isimleriyle aşağıdadır.

Ahmet Göçer, Akife Ayhan, Alp Arslan, Alparslan Demirbilek, Ayhan Yalçın, Canan Süren, Dilek Yaka, Elif Nihal Altan, Emine Özdemir, Erol Şahin, Hacer Ertürk, Hikmet Işık Cankat, Hülya Kuru, İbrahim Önüç, İlknur Özden, İrfan Erden, Mehmet Karabektaş, Miran Ulu Bey, Mustafa Yılmaz, Nazan Cevher, Osman Yağar, Öner Önder, Pelin Soyumoralı, Sebile İnanç, Seher Yazıcı Bölükbaşı, Selahaddin Tekin, Servet Alkan, Sezgin Ilıcalı, Süleyman Erdemli, Şevki Özkaya, Şule Aydın, Yakup Kaya, Yakup Yazıcı, Yeter Coşkun, Zülfiye Dönmez.

35 çok değerli şairin her birinin 10 tane şiirinin yer aldığı Mısralardaki Öykü’m Yeni Kalemler, Şiir Antolojisi 3 kitabının düzenlemesi Lale Ayaz tarafından yapılmıştır. Duygulara tercüman olan, edebiyata yeni nefes getiren kitap, 14 Nisan 2018’de Ankara’da imza günü ve şiir etkinliği ile okurun karşısına çıkacaktır.

Kitabın Künyesi:
Mısralardaki Öykü’m Yeni Kalemler 3
Yayın evi: Mısralardaki Öykü’m Basın Yayın Dağıtım
Basım yeri ve tarihi: Ankara, 2018
Düzenleyen: Lale Ayaz