Ä°zmir’de operasyon yapılan ‘gizli oluÅŸum’dan iki savcı ve AKP’liler çıktı

Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’nın operasyonunda, dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen bir suç örgütü ortaya çıkarıldı. Gözaltına alınanlar arasında AKP Ä°zmir TeÅŸkilatı’nda yöneticilik yapmış dört isim yer aldı.

DW’den Alican UludaÄŸ’ın haberine göre, Ä°zmir’de “gizli bir oluÅŸum” kurarak dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen bir suç örgütü ortaya çıkarıldı. Bu örgütün üyeleri arasında yer almakla suçlananlar arasında halen görevde olan iki savcı ile AKP Ä°zmir Ä°l BaÅŸkanlığı’nın biri yeni, üçü eski olmak üzere dört yöneticisinin olduÄŸu öğrenildi. Gizli oluÅŸumun istihbarat örgütü gibi faaliyet yürüttüğü, bu yapıya üye olanlardan 10 bin TL para aldıkları tespit edildi.

Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, beÅŸ ilde geçen hafta önemli bir bir operasyona imza attı. Uzun süre teknik takibe alınan ve son ana kadar gizli tutulan operasyon kapsamında 24 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, örgütlü olarak dolandırıcılık ve sahtecilik yapmakla suçlandı. DW Türkçe’nin ulaÅŸtığı bilgilere göre, soruÅŸturmanın Ä°zmir ayağında dikkat çeken isimler yer aldı.

AKP Ä°zmir Ä°l Yönetim Kurulu Ãœyesi Erkan TaÅŸ, eski Ä°zmir Ä°l BaÅŸkan Yardımcısı Mustafa GedikoÄŸlu ile eski Yönetim Kurulu üyeleri Ä°brahim Ölmez ve Cüneyt Güven, savcılığın talimatıyla gözaltına alındı, Ankara’ya getirildi.

Geçen yıl sonuna kadar AKP Ä°zmir Ä°l BaÅŸkanlığı’nda Mali ve Ä°dari Ä°ÅŸlerden Sorumlu BaÅŸkan Yardımcısı olan GedikoÄŸlu, operasyon öncesinde Kasım 2021’de sürpriz bir ÅŸekilde görevden alınmıştı. GedikoÄŸlu, bir dönem Ä°zmir’de TMSF tarafından Kavuklar Grup ile Küçükbay Åžirketler Grubu’na kayyım olarak atanmıştı. GedikoÄŸlu, geçen yıl aÄŸustos ayına kadar kayyım olarak görev yapıyordu.

Gizli oluşum iddiası

Şüphelilerin Ä°zmir’de MÄ°T yapılanmasını taklit ederek “gizli bir oluÅŸum” kurdukları ve bu yapıya üyelik için kiÅŸilerden 10 bin TL aldıkları öğrenildi. Bir dönem Ä°zmir’de görev yapan iki Cumhuriyet savcısının da bu yasadışı oluÅŸum içerisinde yer aldığı bildirildi. Savcılık, halen Amasya ve Kilis’te görev yapan iki savcıyla ilgili dosyayı soruÅŸturma izni için Hakimler ve Savcılar Kurulu’na gönderdi. Suç örgütünün paraları bir hakimin eÅŸi üzerinde topladıkları belirtilirken toplam paranın en az 5 milyon TL olduÄŸu iddia edildi.

Şüpheliler arasında Gülen yapılanması soruşturması kapsamında ihraç edilmiş bazı askerlerin de bulunduğu öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, şüphelilerin bankalar üzerinden yaptıkları para transferlerini Mali Suçları AraÅŸtırma Kurulu (MASAK) üzerinden incelemeye aldı. Yapılacak inceleme sonucunda “vurgunun” boyutu ortaya çıkacak.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan şüpheliler, önümüzdeki günlerde adliyeye çıkarılacak.

Ä°zmir’de ‘FETÖ borsası’ da açığa çıkmıştı

Ä°zmir’de daha önce de eski AKP Ä°l BaÅŸkan Yardımcısı Ahmet KurtuluÅŸ’un içinde yer aldığı bir suç örgütü açığa çıkarılmıştı. Kentte “FETÖ borsası” kurdukları iddia edilen yapının üyeleri arasında Ahmet KurtuluÅŸ’un yanı sıra, eski Ä°zmir Ä°stihbarat Åžube Müdürü Kudret Dikmen ve suç örgütü lideri Serkan KurtuluÅŸ’un bulunduÄŸu 69 şüpheli yer almıştı.

Ä°ddianamede, Kudret Dikmen’in gözaltına alınacak olan şüphelilerin listesini önceden Ahmet KurtuluÅŸ aracılığıyla çeteye sızdırdığı, çetenin de “MÄ°T’e çalışıyoruz, devlet arkamızda” diyerek listede adı bulunan kiÅŸilere ulaÅŸarak tehditle para kopardığı öne sürüldü.

SoruÅŸturma kapsamında tutuklu olan Ahmet KurtuluÅŸ,  “KonuÅŸacağım” dediÄŸi bir dönemde tahliye edilmiÅŸ ve evinde kendisine polis süsü veren bir tetikçi tarafından öldürülmüştü.