İmamoğlu’na yönelik suikast alarmı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik IŞİD militanlarına suikast emri verildiği ortaya çıktı. İmamoğlu’nun koruma sayısı artırıldı.

Odatv’de yer alan haberde, “İçişleri Bakanlığı ve Valilikle koordine olunarak güvenlik çemberi yeniden ele alındı, tüm güvenlik kurumları uyarıldı. İstanbul Valiliği emriyle Ekrem İmamoğlu’nun koruma sayısı artırıldı” ifadelerine yer verildi.

Halk TV Haber Koordinatörü Bengü Şap da, canlı yayında Ekrem İmamoğlu’na suikast alarmı verildiğini ve İmamoğlu’nun koruma çemberinin genişletildiğini ancak militanların henüz yakalanmadığını ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kaynaklarından olayı doğrulayan Bengü Şap, İmamoğlu’nun koruma çemberinin genişletildiğini ve korumaların teyakkuzda olduğunu ifade etti.

Halk TV’de Gürkan Hacır ile Şimdiki Zaman Siyaset programına bağlanan gazeteci Ayşenur Arslan, saat 20.30 itibarıyla İmamoğlu ve kurmaylarının toplantıda olduklarını söyledi. Toplantı suikast girişimiyle ilgili değil ancak haberin çıkması üzerine toplantıda tartışılacağı tahmin ediliyor. Arslan, İBB’nin suikast girişiminden bir haftadır haberdar olduğunu ancak kaos yaratmamak adına açıklamadıklarını söyledi.

İsmail Saymaz: İçişleri Bakanlığı yetkilileri istihbari bir duyum olduğunu söyledi

İsmail Saymaz İçişleri Bakanlığı yetkilileriyle yaptığı görüşmenin detaylarını paylaştı. Saymaz, “İstihbari duyum alındığını söyledi. Uyarı yapıldığını söyledi. Ani bir şey değil. Genel bir duyum olarak ilettiler”  dedi.