Hafize Gaye Erkan hakkında çıkan ‘kayırma’ iddialarına Özgür Demirtaş sert açıklama! ‘Felaket…’

Merkez Bankası BaÅŸkanı Hafize Gaye Erkan’ın babasının, bir banka personelini iÅŸten çıkardığı ve Merkez Bankası Sosyal Tesisi’ni kapattırıp kendi iÅŸletmesine devrettiÄŸi iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Bu iddialara karşı sessiz kalan Erkan, eleÅŸtirilerin hedefi oldu. Erkan’ın eski meslektaşı ve ekonomist Özgür DemirtaÅŸ da bu konuda sert bir açıklama yaptı.

DemirtaÅŸ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Merkez Bankası BaÅŸkanı’nın babasının yaptığı iddia edilen usulsüzlükler, sadece bir kiÅŸinin deÄŸil, tüm ülkenin ekonomik istikrarını tehdit ediyor. Bu iddiaların araÅŸtırılması ve gerekenin yapılması ÅŸart. Aksi halde, Merkez Bankası’nın bağımsızlığı ve güvenilirliÄŸi ciddi ÅŸekilde zarar görür.” dedi.

DemirtaÅŸ, Erkan’ın babasının yaptığı iddia edilen usulsüzlüklerin, Merkez Bankası’nın para politikasını da etkilediÄŸini belirterek, “Merkez Bankası BaÅŸkanı’nın babasının yaptığı iddia edilen usulsüzlükler, Merkez Bankası’nın para politikasını da etkiliyor. Bu durumda, Merkez Bankası’nın faiz kararları ne kadar objektif olabilir? Merkez Bankası’nın enflasyon hedeflemesi ne kadar inandırıcı olabilir? Bu soruların cevabı çok açık: Felaket!” ifadelerini kullandı.

DemirtaÅŸ, Erkan’ı istifaya çağırarak, “Merkez Bankası BaÅŸkanı Hafize Gaye Erkan, bu iddialar karşısında sessiz kalmayı tercih ediyor. Bu tutum, hem kendisine hem de Merkez Bankası’na büyük zarar veriyor. Erkan, ya bu iddiaları yalanlayacak ya da istifa edecek. BaÅŸka bir seçenek yok.” dedi.

DemirtaÅŸ’ın bu açıklaması, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Birçok kullanıcı, DemirtaÅŸ’ı destekleyerek, Erkan’ın istifa etmesi gerektiÄŸini dile getirdi. Bazı kullanıcılar ise DemirtaÅŸ’ı eleÅŸtirerek, Erkan’a haksızlık yapıldığını savundu.