Fetullah Gülen Cemaati Out Menzil Tarikatı In

Türkiye, tarihinin en kritik seçimlerinden birine giderken Menzil tarikatından AKP’ye destek açıklaması geldi.

TÜMSİAD (Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği), Semerkand Vakfı (Menzil Tarikatı), Beşir Derneği ve Genç-Kon imzası ile tarikat tarafindan gazetelere verilen ilanda, seçimlerde Cumhur İttifak’ı ve Erdoğan’a destek verileceği duyuruldu.

“24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde Cumhur İttifakı’nı yürütmenin çalışmalarına güç verecek çoğunlukta bir meclis yapısını ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğimizi duyururuz.” Bu açıklama ile Menzil tarikatı seçimlere dair kimi destekleyeceğini beyan etti.

Yeni devletlü tarikat Menzil ! Devletlü Menzil tarikatı hayırlara vesile olsun. Yetiş ya Seyda !Fetullah Gülen cemaati artık out iken Menzil tarikatı in !

AKP- Fetullah Gülen cemaati koalisyonu hüsranla son bulurken cemaat ve tarikatların Türkiye siyasetindeki ağırlığı devam ediyor. Cemaatler, Türkiye siyasetinde her zaman etkili oldular. Sağ partiler için vazgeçilmez olmuşlardır. Seçim dönemlerinde Süleyman Demirel’den Turgut Özal’a, Erbakan’dan Tansu Çiller’e kadar birçok politikacı oyları garantilemek için bu cemaatlerin kapısını çalmış, desteğini almıştır. Özellikle sağ siyasetteki cemaat-parti ilişkisi kritik birçok seçime etki etti ve ediyor.

Cemaat ve tarikatlar altın çağını ise AKP döneminde yaşadı ve yaşamaya devam ediyor. AKP- Fetullah Gülen cemaati koalisyonu tüm cemaatlerin, tarikatların çatı yapılanması idi. Bir nevi cemaatler konfederasyonu gibi desek abartı olmaz. Tayyip Erdoğan’la Fetullah Gülen’in iktidar ortaklığı kanlı bir süreçle nihayete erince, Gülencilerden boşalan devlet kadrolarının yeri Menzil ve diğer tarikatların elemanlarıyla doldurulmaya başlandı. Menzil tarikatı dışındaki tarikatlara da devlet kadrosunda yer ayrıldı. Süleymancılar, İsmailağa tarikatı bunlardan birkaçıdır. İçlerinde en nüfuslusu Menzil tarikatıdır. Fetullah Gülenciler tasfiye edilirken yerine Menzil tarikatı getirildi. Aslında Fetullah Gülenciler’in hala devlet içerisinde varlıkları mevcut. Tabi eskisi gibi bir güce sahip değiller. Bu arada Fetullah Gülen cemaatinin bir kadro örgütü olduğunu hatırlatmak gerekir. Fetullahçıları diğer cemaatlerden ayıran temel etkenlerden biridir kadro örgütü modelinde yapılanmaları. Fetullahçılar, uyguladıkları yöntem ve örgütlenme biçimleri ile muhtemelen tarihte en enteresan cemaat olarak hatırlanacaklar. Fetullah Gülen cemaati şimdilik yaşadığı yenilgi sürecinin sarsıntılarını atlatmaya çalışıyor.
Gelelim Menzil tarikatına… Menzil tarikatı, kendileri açısından en güzel zamanlarını yaşıyorlar. Fetullahçılardan boşalan yerleri doldururken, devlet içerisinde önemli bir nüfuz elde ettiler. Hatırlarsanız ; CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, üç bakanlığın Menzil tarikatının elinde olduğunu söylemiş, « Emniyet mensupları tayin terfi alabilmek için Menzil’den referans alıyor. Şu anda İçişleri, Adalet, Sağlık Bakanlıkları Menzil tarikatının elinde.» açıklamasında bulunmuştu. Bunun üzerine bırakın soruşturma açılmasını, AKP iktidarı tarafindan herhangi bir açıklama dahi yapılmadı. AKP iktidari tarafindan devlet, cemaat ve tarikatlara pay edilirken Erdoğan’ın yeni Türkiye’sinde tarikatların borusu ötüyor haliyle.

Menzil Cemaati, Nakşibendiye’ye bağlı olup Türkiye’deki cemaatler arasında en fazla mensubu olanlardandır. Menzil tarikatı, Muhammed Raşit Erol tarafindan 1930 yılında kurulmuştur. Bugün liderleri Seyyid Abdulbaki Erol’dur. Adıyaman merkezli olup Ankara ve İstanbul’da da mevcuttur. Ekonomik gücü, mensuplarının işlettiği firmalardan kaynaklanmaktadır. Iki ana kola ayrılır : Adıyaman kolu ve Ankara kolu.

« Menzil tarikatı » denilen aslında Nakşibendi yoludur. (Tarikat yol demektir.)

Nakşibendiye’nin Halid Bağdadi kolundan gelen bu yol, Adıyaman merkezli ve Menzil’de kurulduğu için bu şekilde adlandırılır. Babası Nakşibendi büyüklerinden biri olarak anılan Seyyid Abdulhakim El-Hüseyni’den icazet alan Seyyid Muhammed Raşid Erol zamanından başlayarak Türkiye’nin ve dünyanın pek çok yerinden gelen müritleriyle Menzil tarikatı bilinir hale gelmiştir.

Şeyh Muhammed Raşid Erol’un lakabı « Seyda »dır. Seyitlik yani peygamber soyundan geldiği söylenir.

Menzil tarikatı da Fetullah Gülen cemaati gibi Nakşibendiye’ye bağlıdır.Türkiye’deki Nakşibendi cemaat ve tarikatlar şöyledir : İskenderpaşa Cemaati, Erenköy Cemaati, Ismailağa Cemaati, Menzil Tarikatı, Tufancılar, Zilan Cemaati, Süleymancılar, Reyhani Tekesi, Huzneviler, Nurcular.

Nurcular : Yeni Asya, Gülen Cemaati, Yeni Nesil, Işık Cemaati, Medzehra, Zehra Vakfi, M . Sungur Agabey, Aczimendiler.

Bu sadece Nakşibendi geleneğine bağlı cemaat ve tarikatların listesi. Bunun dışında da onlarca tarikat var. Belirtmek gerekir ki Nakşibendi cemaatleri Türkiye siyasetinde hayli etkililer. AKP iktidarı döneminde ise fütuhat devrini (yükselme, zafer) yaşamaktadırlar. Tayyip Erdoğan, dün Fetullah Gülen Cemaatine devletin kapılarını sonuna kadar açmıştı bugün ise Menzil tarikatına. Erdoğan, Fetullah Gülen’e « ne istediniz de vermedik » demişti. Sonrası kanlı bir iktidar dalaşı… Şimdilerde ise devletin tüm kurumlarına Menzilciler yerleşiyor. Büyük bir güç elde ettiler. Peki, bunun sonu nasıl biter ? Göreceğiz. Fettullah Gülen cemaati, FETÖ oldu. Bakalım Menzil tarikatı ne zaman METÖ olacak ? Tayyip Erdoğan yine kandırıldık mı diyecek ? Ortada kandırılma falan yok, gönüllü bir birliktelik bu !

24 Haziran seçimleri Türkiye için tünelden önceki son çıkış gibi.. Zira Tayyip Erdoğan Türkiye’yi karanlık kanlı bir tünele sürüklüyor. Bir yanda selefist hayalleriyle, rabiasıyla saltanatını kurumsallaştırırken parlamentoyu feshediyor. İslami faşist diktatörlük rejimini resmen ilan etmek istiyor. Diğer yanda tüm muh alifler eziliyor, baskı rejimi gittikçe katılaşıyor. Gün geçtikçe yoksullaşan halk ise zerre kadar umurunda değil.

Türkiye’de artık tüm kesimler bu rejimden bıkmış halde. Tayyip Erdoğan güç kaybettiğinin farkında elbet. Bu yüzden her yolu deniyor, deneyecek ! Menzil tarikatı ise tabii ki Tayyip Erdoğan’a ve Cumhur ittifakı’na destek verecek. Çünkü bu saltanattan nemalanıyorlar. Seyda, destek için gazetelere ilan verdiğine göre Erdoğan « Yetiş ya Seyda » demiştir belki de…

Bu cemaatler, tarikatlar Türkiye’yi örümcek ağı gibi sarmış durumda. Bu ağ parçalanmadıkça yeni Seyda’lar çıkmaya devam eder. Fetullahçılar gider Menzilciler gelir… O yüzden Tayyip Erdoğan’ı cümle cemaatiyle tarihe gömmenin vaktidir artık !