Faşist Faşiste “Faşist” derse…

Seçimlere 2 ay kala sağda Les Republicains (LR ) Valérie Pécresse arkasında bir toparlanma içerisinde… 

Sağda bugünlerde esas kavga Irkçı-Faşist kanatta.

Marine Le Pen Eric Zemmour’u “Faşistlikle” itham etti.

Bu aklıma bizim “İki körün köfte hikayesi”ni getirdi.

Bilirsiniz..

İki kör aynı tabakta  köfte yiyormuş. Bir ara körün biri diğerine “Çift çift yemesene!” demiş. Diğerinin kaşık elinde kalmış.

“Nerden biliyorsun?” demiş

Diğer kör pişkin bir biçimde  

“Ben benden biliyorum! “ demiş..

Şimdi E. Zemmour’un  etrafında ne kadar Faşist avene topladığını , hangi faşist argümanlarla sahaya çıkacağını en iyi yol arkadaşı diğer faşist bilir elbette…

 Marıne Le Pen’in son  atraksiyonu  babasının ünlendirdiği  lanetli soyadının kötü ününden kurtulma çabası. Bulduğu radikal çözüm; LE PEN soyadını parti ve program listesinden silmek!

Yeğeni Marion Maréchal  Le Pen’in  üzerini çizdiği Le Pen soyadını nihayet kendisi de bu seçimlerde yok ederek süreci tamamladı. Eski FN yeni RN lideri Marine Le Pen artık sadece Marine, Le Pen’siz!

Seçim afişinde Artık sadece Marine var.

Faşizmin  adını BUHAR  koyunca, Le Pen Faşist çetesinin yaptıkları ve bu ülke insanlarına verdikleri zarar buhar oldu uçtu!

Soyadını silerek hem babasının hem kendinin  40  yıldır geliştirdiği, ayakta tuttuğu  klasik faşist ideolojinin  “değişeceğini” gizlenebileceğini  düşünüyor.

Gerçi sermaye sınıfı bunu öngörüyor, bir bölüm aklı evvel “Sol” sosyalistler de buna inanmak istiyor  ama  Le Pen seçim sathına girip rakibi ile hırlaşmaya başladığında ağzından, beyninden saçılan yine halka karşı  ırkçı insanlık dışı faşist yargı ve söylemler…

“Fransızlar! eziliyorsunuz sizin hakkınızı yabancılar, mülteciler Araplar İslamistler yiyor. Gelin onlara karşı savaşta birleşelim. Onları ezersek her şey düzelir… Kahrolsun yabancılar, kahrolsun bizim dışımızdakiler. Dünyada bir Fransızlar var bir de Fransa, herkes  bunu bilmeli ve buna boyun eğmeli!”

Kendisinin   bu söylemini paylaşıp Fransa’nın “Yeni Faşist İdeolojisi” ve örgütlenmesini gerçekleştiren Marion Maréchal-Zemmour ikilisine karşı (Marion’dan umudunu henüz kesmediği için şimdilik adını zikretmeksizin,) ”Onlar birkaç eski kafa Katolik, dinsiz  NAZİ’nin  içende olduğu kesim.” tanımlaması yapıyor. Marine Le Pen. 

Şu anda Yıllardır Faşist baskı ve saldırıların merkezi ve ana örgütleyicisi baba-kız -yeğen kendileri değilmiş gibi “Şiddet- ırkçılık terör bizim dışımızda. Bunlar Parlamenter Demokratik yapıyı savunan partimiz için reddedilen düşüncelerdir!” diyebilmekte..

Ve bütün ırkçı ayrımcı ve faşizmin ögeleri olan düşünceleri Zemmour’un üzerine atıp kendisini “Parlamenter Demokrasi içerisinde  Milliyetci bir parti” olarak kabul ettirmeye çalışmaktadır..

 Şimdi de  aklına  halkın geçim derdi yaşama savaşı  geldi…

”Fransa’da halkın yaşam seviyesinin her yıl, her gün daha kötüye gittiği, bunu ancak kendisinin düzeltebileceği, “Seçim propagandalarında popülist söylemlerinin en önemi araçlarından biri oldu.

Oy deposu dağlık-köylü- kır (Provence- Rural) kesimine boncuk dağıtmaya başladı…

Bu Faşist Le Pen aile örgütünün 40 yıllık taktiği…

Bunu en son Sarı Yelekliler hareketinde uyguladılar… Yerel isyanının arkasında içinde  oldular. İsyan ne zaman ki sistemin kapısına dayanıp gerçek bir halk direnişine yöneldi. Le Pen ve avenesi kuyruğunu toplayıp ortadan kayboldu. Ne zaman ki Elysée Sarayından Macron’dan emir alan bekçileri – Polis kuvveti -Halk çatışması başladı Le Pen hemen  “Polislerimizin yakasına dokunan içeri tıkılır!” söylemine döndü. Onlarca insan katleden yaralayan sakat bırakan  polis  saldırılarına “Fransız’ı  koruyan Fransız polislerimiz! “Diye sahip çıktı.  Sarı Yeleklilerin karşısında sermayenin  yanında Macron’la beraber gerçek yerini aldı..

İki faşist kanadın ortak olduğu tek  değişmeyen konu. “Daha fazla çalış, daha fazla kazan. Çalışma  erdemdir. Çalışma Erdemimizi yabancılar elimizden alıyor. Oysa Fransızlar çalışkandır. Komünist sendikacıların kışkırtmasına rağmen devletine bağlı sadık çalışanlardır!” 

Le Pen ve E. Zemmuour ortak payda olarak “Çalışma özgürlüğü, Sömürge egemenliği. Yabacı düşmanlığı Katolik Fransa’nın İslamist yabancı ve göçmenlere karşı savaşı”nı alır.

İkinci bir ortak noktaları da  Polis  Korumacılığı. Polis Devleti  ve Polise tapınma…

Her ikisi Katolik olsalar da  tavaf ettikleri yer Lourdes* değil . ALLİANCE’dır.**

Sarı Yeleklilerde Yerelin kalkışmasını popülist bir şekilde desteklerken, onlara karşı polis şiddetti süreç içerisinde Le Pen’in gerçek yerini seçmesine,  polisten yana direnen  Sarı Yeleklilere karşı pozisyon almasına yol açmıştı.

Bu bir tek şeyi açıkça gösterdi. Sınıf mücadelesinde sermayeden yana parti ve organizasyonların popülist atakları bir sabun köpüğü gibi mücadele içinde eriyor.

Sol enerjisini SADECE  sağ-  ırkçı faşist parti ve organizasyonlara  karşı değil, halkın mücadelesine katılma ona destek olma yükseltme yönünde harcadığında, Sağcı-Faşist partilerin sahteliği popülist söylemi halkın gerçek hareket halindeki, sokaktaki mücadelesine çarpıp eriyip  yok oluyor.

Fransa proletaryası yüzyıllardır bunu kanıyla canıyla yaşayıp tecrübe ediyor. Sermaye ve onun örgütlerinin saldırılarını  bu günde yaşamaktadır. Fabrikalarda, bürolarda, varoşlarda, köylerde…

Ne var ki 2022 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 2 ay gibi kısa bir süre kalmışken,  seçim sahnesinde  sağcı partiler ile faşist partilerin, ya da faşist partilerin kendi aralarında post kavgalarını izliyoruz. Bütün bu partilerin  sermayedarların, milyarderlerin en iyi temsilci Macron’a karşı  milyarderlere “Bizi de destekle, biz de en az Macron kadar sena hizmet ederiz” haykırışlarının propagandalarının  tozu dumanı altında kalıyoruz…

Seçmen kitlesi böyle bir gürültü altında tutuluyor, medya aracılığı ile öyle bir yalan haber bombardımanı altında yaşatılıyor ki;   kurtuluşlarının önlerine konanlardan birini seçmekten başka bir seçeneğinin olmadığına inandırılmaya çalışılıyor. Bu da, en çok  iktidar da olan La République en Marche (LRM) lideri E. Macron’un işine yarıyor.

Son kamuoyu yoklamalarından biri IPSOS araştırıma şirketinin 1-3 Şubat tarihlerinde  Le Parisien gazetesi için yaptığı araştırma sonucuna göre;

 1. Tur için:

 E.Macron (LRM ):%24.V.Pécresse :(LR) %16.5 ,M.Le Pen (RN):%14, E.Zemmour (Reconcuete):%14 J.L.Mélenchon( LIF ):%9.Y.Jadot (EELV ):%8. C.Taubira (DVG):%4,A.Hidalgo (PS)%3, F.Roussel( PCF)%3 

Oy oranı ile Macron  2. Turu garantiliyor. 

 2. Tur için;

E.Macron, V.Pécresse ‘e karşı %57 ile, Le Pen ve Zemmour’a karşı % 61 ile seçiliyor.

Bu anket sonucu da gösteriyor ki Faşist partilerin it dalaşı milyarderlerin gözdesi  henüz adaylığını bile açıklamamış olan Macron’un şansını  daha fazla artırıyor.


* Lourdes  Fransa’da katoliklerin « Hac » görevini yaptıkları yer.

** Daha çok  Sağcı-Faşist- partileri destekleyen Polis Sendikası.