Erkekler mart ayında en az 36 kadını öldürdü

Öldürülen üç kadının koruma veya tedbir kararı vardı. Erkeklerin öldürdüğü kadınlardan biri transtı. Bir erkek cezaevinden “izinli” çıkıp kadını öldürdü. Öldürülen kadınların isimleri ise şu şekilde:

Failler tanıdık

Erkeklerin 20 kadını öldürme “bahanesi” basına yansımadı. Erkekler, on kadını “ayrılmak istediği, barışmak istemediği”, iki kadını “hırsızlık”, bir kadını “namus”, üç kadını da başka erkeklerle aralarındaki “husumet” bahanesi ile öldürdü.

Mart’ta 23 kadını kocası, sevgilisi, nişanlısı, eski kocası öldürdü. Yedi kadını abi, oğlu gibi aile üyeleri, bir kadını dört hırsız, bir kadını komşusu öldürdü. Dört kadını öldüren 12 erkeğin yakınlık derecesi basına yansımadı.

23 kadın ev içinde öldürüldü

Erkekler, on kadını sokak, otopark gibi ev dışı alanlarda, 23 kadını ev içinde öldürdü. Erkeklerin üç kadını nerede öldürdüğü basına yansımadı.

Erkekler, 20 kadını ateşli silahlarla, sekiz kadını kesici aletlerle öldürdü. Erkekler iki kadını boğarak, bir kadını balkondan atarak, bir kadını darp ederek ve bir kadını da yakarak öldürdü. Erkeklerin bir kadını nasıl öldürdüğü basına yansımadı.

Yalnızca 25’i tutuklandı

Kadınları öldüren fail erkeklerden sadece 25’i tutuklandı. İki fail gözaltından serbest bırakıldı. Sekiz fail gözaltına alındı. Beş fail intihar etti. Bir failin hukuki süreci basına yansımazken, dört failin hukuki süreci “aranıyor” olarak yansıdı.

Çocuk cinayeti

Erkekler Mart 2021’de en az dört çocuğu öldürdü. Bir çocuğu babası, iki çocuğu arkadaşlarının babası, bir çocuğu erken yaşta zorla evlendirildiği kocası öldürdü.

Bir erkek br çocuğu darp ettiği görüntüleri sosyal medyada paylaştı. Samsun’da bir çocuğun ölümü basına şüpheli olarak yansıdı. Öldürülen çocukların ismi şu şekilde: H.K., Tunç T., Kaan H. ve Sezen Ünlü.

Erkekler dokuz kadına tecavüz etti

Erkek Şiddeti Çetelesi’ne göre erkekler Mart 2021’de en az dokuza kadına tecavüz etti. Geçen yıl mart ayında hiçbir tecavüz vakası basına yansımamıştı.

Erkeklerin tecavüz ettiği kadınlardan biri transtı. Biri zihinsel engelliydi biri de Kore vatandaşıydı.  Dört kadına cinsel saldırıda bulunan erkeğin yakınlık derecesi basına yansımazken, bir kadına ev arkadaşı, bir kadına çalışanı, bir kadına babası, bir kadına da otobüs şoförü cinsel saldırıda bulundu.

Erkekler, üç kadına ev içinde, üç kadına sokak, otobüs gibi ev dışı alanlarda cinsel saldırıda bulundu. Erkeklerin üç kadına nerede cinsel saldırıda bulunduğu basına yansımadı.