Çocuk koğuşunda kan donduran istismar: Ceza yağdı!

Kocaeli 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza Ä°nfaz Kurumu’nda 2022 yılı AÄŸustos ayında meydana gelen olayda, ‘cinsel istismar’ suçundan tutuklanan S.T. ve M.D., aynı koÄŸuÅŸta kaldıkları diÄŸer mahkumlar tarafından istismara uÄŸradılar. MaÄŸdur S.T., Ankara Sincan Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza Ä°nfaz Kurumu’na nakledildiÄŸi muayenede vücudundaki darp izleriyle birlikte cinsel istismara maruz kaldığını ifade etti. Olayın ardından Kocaeli Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı soruÅŸturma baÅŸlattı.

S.T.’nin ifadesine göre, 10. gününde baÅŸlayan iÅŸkence ve istismar, 2 gün boyunca devam etti. S.T. ve M.D. adlı maÄŸdurların, A.S., E.G., K.T.Ö. ve Y.Ö. adlı diÄŸer mahkumlar tarafından ÅŸiddete maruz bırakıldıkları, kemerle dövüldükleri, zorla ayaklarını yıkatıldıkları, masaj yaptırıldıkları, bardaÄŸa ve pet ÅŸiÅŸeye idrar yaparak içirildikleri belirtildi. MaÄŸdurlar, tehdit edilerek olayları kimseye anlatmamaları konusunda korkutulduklarını ifade ettiler.

M.D., ifadesinde, Kandıra Cezaevi’nde 15 gün boyunca A.S. ve E.G.’den ÅŸikayetçi olduÄŸunu ve K.T.Ö.’nün kendilerini korumaya çalıştığını söyledi. A.S., ise S.T. ile cezaevine girmeden önce aralarında husumet olduÄŸunu kabul ederek, maÄŸdurların iddialarını doÄŸruladı.

Diğer sanıklar E.G., Y.Ö. ve K.T.Ö. ise suçlamaları reddederek, sadece şiddet uyguladıklarını iddia ettiler. Y.Ö. ve K.T.Ö., infaz koruma memurlarına karşı gözcülük yaparak ve mağdurlara şiddet uygulayarak yardım etmekle suçlandı.

Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesiyle sanıkların ve mağdurların koğuş içindeki ilişkileri detaylı bir şekilde belirlendi. Mağdurların sürekli olarak üst kata çıkarıldığı, cinsel istismar eyleminin zincirleme olarak gerçekleştirildiği tespit edildi.

A.S., E.G., K.T.Ö. ve Y.Ö. hakkında ‘çocuÄŸa karşı eziyet’, ‘cebir, tehdit veya hile kullanarak kiÅŸiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘on iki yaşını tamamlamış çocuÄŸun nitelikli cinsel istismarı’ suçlarından iddianame düzenlendi. Sanıkların suç tarihinde 18 yaşından küçük olmaları dikkate alınarak A.S.’ye 30 yıl 8 ay, E.G.’ye 19 yıl 2 ay, Y.Ö. ve K.T.Ö.’ye ise 20 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Sanıkların ‘kiÅŸiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçundan beraat etmelerine karşın, ‘kaçma şüphesi’ gerekçesiyle tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

NHY/ DHA