CHP’den grup sayısını kaybeden Saadet’e destek

CHP Genel BaÅŸkanı Özgür Özel, Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in vefatıyla grup için gerekli sayının altına düşen Saadet Partisi’ne destek vereceklerini açıkladı.

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi yöneticileri, TBMM’nin 28. Dönemi baÅŸladıktan sonra grup kurabilmek için Meclis’te tek çatı altında toplanmaya karar vermiÅŸlerdi. Böylece, TBMM’de grup kurabilmek için gerekli sayıya ulaÅŸan iki parti bu sayede çalışmalarda daha etkin görev almayı hedeflemiÅŸti.

Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in vefatıyla bu sayı 19’a düştü ve Saadet Partisi çatısı altında yapılan “Saadet-Gelecek” iÅŸbirliÄŸi de grup için gerekli sayıyı yitirdi.

CHP’den destek

Özgür Özel, Manisa’da yaptığı açıklamada, “Kütahya Milletvekilimiz Ali Fazıl Kasap, grubumuz adına bir fedakârlık yaparak bütçe görüşmeleri boyunca Saadet Partisi’ne katılıyor” dedi.

Özel, Gençlik Kolları buluÅŸması sırasında gazetecilere deÄŸerlendirmelerde bulundu. Saadet Partili Hasan Bitmez’in hayatını kaybetmesinin ardından Saadet Partisi Meclis Grubu’nun düştüğünü ve bütçe görüşmelerinde bu durumun olumsuzluklara neden olmaması gerektiÄŸini ifade eden Özel, ÅŸunları söyledi:

“Hasan Bitmez hayatını kaybedince İçtüzük gereÄŸince 20 olması gereken grup üye sayısı 19’a düştü ve Saadet grubunun düşmesi sözkonusu. Bugün de bütçe görüşmeleri devam ediyor. Hasan Bitmez sözünü bitirip, düşünce 19 kiÅŸiye inen grupta eÄŸer Sadet Partisi sözünü söyleyemez hale gelirse, bu demokrasi açısından da çok ayıp, hele hele Hasan Bitmez’in son nefesine kadar kürsüde sözünü söylemeye çalışan gayreti göz önüne getirilince, kendisinin hatırasına da saygısızlık olur.

Biz bu grubun düşmemesi gerektiÄŸini düşünüyoruz. Bütün muhalefet partilerinin birer milletvekili ile demokrasi dayanışması yapmasını önerdik. Ancak bugün saat 11.00’e doÄŸru henüz bütün partilerin bu kararı alamadığını öğrendik ve 11.00’de görüşmeler baÅŸlıyordu. Kütahya Milletvekilimiz Ali Fazıl Kasap, grubumuz adına bir fedakârlık yaparak bütçe görüşmeleri boyunca Saadet Partisi’ne katılıyor. Saadet Partisi her gün 60 dakikalık söz hakkını kullanacak.

Bu konuyla ilgili Sayın Temel Karamollaoğlu ile dün akşam saatlerinde bir telefon görüşmesi de yapmıştık. Kendisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin cenaze törenlerine katılmasından ve süreç boyunca gösterdiği dayanışmaya teşekkür etmişti. Gruplarının düştüğünü de nezaketle hatırlatmıştı. Biz de üzerimize düşeni yapacağımızı söylemiştik.

Saadet grubunda görev

Cumhuriyet Halk Partisi kürsü hakkını savunur, muhalefet hakkını, söz hakkını savunur. Bütçe görüşmeleri sırasında Saadet Partisi’ne çeÅŸitli katılımlar olabilecektir. DiÄŸer partilerle iÅŸbirliÄŸi yaparak grup kuracak sayıyı tuttururlar. O saÄŸlanana kadar, söz haklarını kaybetmemeleri için bir milletvekilimizi Saadet Partisi grubunda görev yapmak üzere talimatlandırmış durumdayım.”