Canan Kaftancıoğlu ve LİNÇ

Deyim yerindeyse CHP batan bir gemiydi ve Canan Hanım ve onun gibi bir kaç yürekli gemiyi değilse bile batmak üzere olan Chp yi kurtarmak üzere kolları sıvadılar. Canan’ın çalışmaması için engeller, suçlamalar peş peşe önüne serildi, 17 yıla kadar hapsi istendi. Güçlü değişim ve dönüşümler zamanla ve zor süreçlerde gerçekleşir. Ve cesur insanlara ihtiyaç duyulur. Cesur insanlar kolay pes etmeler. “Demirden korksaydık trene binmezdik” der yola devam ederler. Öyle de oldu.

İstanbul yerel seçimlerinde kendini kanıtladı.

CHP tarihinde belki de ilk defa alkışlanacak bir şey yaptı. Canan Hanım yeniden CHP İstanbul İl Başkanı oldu. Hak ediyor mu elbette sonuna kadar hak ediyor. Zaten Canan Hanım CHP’ye nasıl düştü bilmiyorum ama CHP de akıllı davrandı, böylesi çağdaş bir Amazon’u yitirmek istemedi. İktidar ve yargı tarafından neredeyse Hypatia gibi linç edilecek, Lilith gibi cennetten kovulacaktı. Akıllarından Recm bile geçmiş olabilir.

Ülkemizdeki pek çok linç olayı oldu. Bu konuda belleklerimizi kısa bir yolculuğa çıkaralım.
Chp pek duyarlı değildi bu konularda çünkü ötekinin linçiydi onlara neydi ki? Lakin Canan Hanımın maruz kaldığı linç karşısında kayıtsız kalamazlardı çünkü Chp’li olmayan vicdanlı kişiler bile Canan Hanımın yanında yer aldılar. CHP kurmayları da bu haksızlığa kayıtsız kalamadılar. Seçimde blok olarak Canan Hanımı destekleyerek iktidarın ve yargının lincini boşa çıkardılar. Düşünsenize 8- 10 yıl önce sosyal medyada paylaşımlar yapmış, susmuşlar il başkanı olur olmaz paylaşımlar önüne serildi ve LİNÇ harekâtına başladılar. Buna kim kayıtsız kalabilirdi ki? Elbette dava Canan Hanımın davası olmaktan çıktı. Bu kadarı da olmaz dedirtti.

İnsanın yüzünün silindiği ve insani olan duyguların yok edilmeye çalışıldığı ülkemizde ısrarla değişim ve gelişme konusunda ısrar edenlerin çabası yetmiyor. Değişim olsa da gelişim yeterli değil. Düne kadar iktidarın, hukuksuzluğun tetikçisi olan Nagehan Alçı bugün çıkmış “Bu ülkede hukuk yok. Şimdi de yok daha önce de yoktu” diyor. Canan Hanım yargı linçine uğradığında neredeydiniz diye sormak lazım. Buradan soralım; Sayamayacağımız kadar linç yaşanırken neredeydiniz? Türkiye’yi yaşanılır bir ülke yapmak için çabalayan bir kadın saçma sapan delillerle yargılanırken kadın dayanışması yerine siyasal körlüğe sığınanlar şimdi çıkmış “Hukuk yok” diyorlar.

Sonuç olarak; Halkı dayanışmaya, Türkiye’yi barış içinde bir ülke yapmak için çabalayan Canan Kaftancıoğlu’nu selamlamak düşer bize. Chp ye de kocaman bir aferin diyelim.

Cennet BİLEK
Latest posts by Cennet BİLEK (see all)