Ana Sayfa Güncel AKP’li Bergama Belediyesi Deprem Yardımlarını Ramazan Kolisine Dönüştürdü İddiası

AKP’li Bergama Belediyesi Deprem Yardımlarını Ramazan Kolisine Dönüştürdü İddiası

CHP Bergama İlçe Başkanlığı, İzmir depremi sonrası depremzedeler için gönderilen gıda yardımlarının AKP’li Bergama Belediyesi tarafından Ramazan kolisine dönüştürülmesi ve hijyenik olmayan bir ortamda aylarca bekletilmesi ile ilgili suç duyurusunda bulundu. Bergama Belediyesi ise “Medyadaki fotoğraflarda yer alan belediyemizin ambalajıyla paketlenen ürünler, kendi imkanlarımız ile alınıp dağıtımı yapılan kolilerdir” açıklamasını yaptı.

CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz ve Belediye meclis üyesi CHP’li Selim Tok ile partililer, bugün Bergama Adliyesi’ne giderek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Yaşananları skandal olarak değerlendiren ve sürecin takipçisi olacaklarını belirten Canbaz, “Belediye Meclis Üyemiz Selim Tok’un belediye depolarına yaptığı bir ziyaret sırasında karşılaştığı manzara hepimizin içini acıttı. Depremzedelere verilmek üzere toplanan yardım kolileri niçin Bergama Belediyesi depolarında saklanmıştır?” dedi.

YARDIMLAR PROPAGANDA AMAÇLI KULLANILDI

Bergama Belediyesi Meclis Üyesi Selim Tok ise şunları söyledi:

“Belediye depolarına yapmış olduğumuz ziyaret sonucunda Ramazan kolilerinin hazırlandığını öğrendik. İncelediğimizde bu kolilerin depremzedeler için çeşitli illerden gönderilen yardımlar olduğunu anladık. Bu yardımların siyasi rant amaçlı kullanılmasına karşıyız. Tabii ki yardımlar dağıtılmalı ama aylarca depolarda bekletilerek Ramazan ayında üzerine belediye başkanının adı yazılarak propagandaya çevrilerek değil.”

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA GELDİ

Bergama Belediyesi’nden de deprem yardımlarının Ramazan kolisine dönüştürülmesi iddiaları ile ilgili yazılı açıklama yapıldı. Belediye açıklaması şöyle:

“Yapılmak istenen algı operasyonu ve mevcut durum hakkında kamuoyunu bilgilendirmeye yönelik bir açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur. İzmir’de meydana gelen deprem felaketi sonrasında hamiyetperver vatandaşlarımız tarafından ilimize yapılan yardımlardan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere İlçemiz Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı’na 3 bin 35 koli yardım gönderilmiş, bu kolilerin 2 bin 735’inin ihtiyacı olan vatandaşlarımıza dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Kalan 300 yardım kolisi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’nce onaylanan proje kapsamında Bergama Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Bergama Belediyesi arasında 12.11.2019 tarihinde imzalanan protokol çerçevesinde, Belediyemize ait aşevinden sosyal yardıma muhtaç vatandaşımıza sağlanan günde bir öğün sıcak yemek üretiminde kullanılmak üzere gıda ihtiyacı için ayrılmıştır.

Bu ayrılan 300 gıda kolisi belediyemiz aşevinde depo imkanı bulunmadığından belediyemizin söz konusu deposunda saklanmaktadır. Depolanan bu kolilerin tasnifi yapılarak aşevimize peyderpey gönderilip aşevimizde yemek yapma imkanı olmayan ihtiyaç sahibi vatandaşımıza Ramazan ayı süresince günlük sıcak yemek olarak ulaştırılmaktadır. Bergama Belediye aşevinden sıcak yemek olarak günlük 550 kişiye yapılan yardımın 320 kişisinin gideri yukarıda bahsedilen proje ve protokol kapsamında Kaymakamlığımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanmaktadır. Medyadaki fotoğraflarda yer alan Belediyemizin ambalajıyla paketlenen ürünler, Belediyemiz tarafından kendi imkanlarımız ile alınıp dağıtımı yapılan kolilerdir.” (ANKA)