Umran’ın babası binlerce dolarlık röportaj teklifini reddetmiÅŸ

GeçtiÄŸimiz AÄŸustos ayında, DoÄŸu Halep’te, bir hava bombardımanından kurtulduÄŸu söylenen 5 yaşındaki Umran DakniÅŸ’in fotoÄŸrafı büyük bir etki uyandırmıştı.

DoÄŸu Halep’teki El Kaide ve müttefiklerinin zor durumda kaldığı günlerde, tüm dünyayı etkileyecek bir kurgunun “iÅŸe yarar” olduÄŸu,  El Kaide ‘müttefiki” Beyaz MiÄŸferler’in sahnede olduÄŸunu belirtilmiÅŸti.

ABD’li FoxNews, dün yaptığı haberinde Ãœmran’ın ailesinin ev hapsinde olduÄŸunu öne sürdü.

Konuyu araÅŸtıran El Aan TV muhabiri Jenan Moussa, Umran’ın babasının Suriye Devlet BaÅŸkanı BeÅŸar Esad yanlısı olduÄŸunu açıkladı. Ailenin Halep’te muhaliflerin kontrolü altında yaÅŸadığı dönemde dahi Esad’ın safında olduÄŸunu belirten gazeteci, bilgiyi 4 muhalif yetkiliye dayandırdı.

Moussa hikayenin kendisine mantıklı geldiğini, çünkü Umran yaralandıktan sonra babasına röportaj teklif ettiğini ama kesin bir dille reddedildiğini belirtti.

5 BÄ°N DOLARLIK TEKLÄ°FÄ° REDDETTÄ°

FoxNews, Umran’ın babasının ev hapsinde bulunduÄŸu iddiasını, basına konuÅŸmasını engellemek için Suriye yönetimi tarafından atılmış bir adım olarak tanımlıyordu.

Haberin bu bölümünün kesin bir çarpıtma olduÄŸunu belirten Moussa, Ãœmran’ın babasının yalnızca kendisi deÄŸil, 5 bin dolar teklif eden baÅŸka gazetecileri de reddettiÄŸini söyledi.

Halep’in kurtuluÅŸundan sonra Ãœmran’ın ailesi ile baÄŸlantısının koptuÄŸunu belirten gazeteci, FoxNews’in “ev hapsi” haberine, bahsettiÄŸi nedenlerden ötürü şüpheyle yaklaÅŸtığını vurguladı.