TTB Başkanı Fincancı hakkında iddianame düzenlendi

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında PKK propagandası suçlamasıyla 7,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) operasyonları sırasında kimyasal silah kullandığı iddiaları nedeniyle, Türk Tabipleri BirliÄŸi Merkez Konseyi (TTB) BaÅŸkanı Åžebnem Korur Fincancı hakkında, “Terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 7,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.

Cumhuriyet Savcısı Murat Yıldırım tarafından hazırlanan iddianamede, “Şüpheli hakkında Milli Savunma Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 20/10/2022 tarihli ihbar evrakı kapsamında Türk Tabipler BirliÄŸi Merkez Konseyi BaÅŸkanı Rasime Åžebnem Korur’un PKK silahlı terör örgütü propagandası yaptığından bahisle suç duyurusunda bulunulduÄŸu ve adli soruÅŸturma baÅŸlatıldığı” belirtilerek şöyle denildi:

“Şüphelinin PKK silahlı terör örgütü ile doÄŸrudan irtibatı olan Medya Haber TV kanalının ana haber canlı baÄŸlantısında sırası ile arka fonda ‘PKK silahlı terör örgütü üyelerini gerilla sıfatı ile’ gösterilerek, ‘Türk Silahlı Kuvvetlerinin ülkenin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapmış olduÄŸu meÅŸru müdafaa ve koruma faaliyetlerini illegal bir eylem ve kimyasal silahlar kullanılmış gibi göstermek’ suretiyle, Türkiye Tabipler BirliÄŸi’nin kanunla getirilen kuruluÅŸ amaçları dışında etkisiz hale getirilen teröristlerin gerillalar katledildi ÅŸeklinde arka fonda verilen ve şüphelinin savunmasında da beyan ettiÄŸi üzere spikerin yüzünü görmek suretiyle, canlı baÄŸlantıya katılmak ve PKK silahlı terör örgütünün illegal faaliyetlerini legal gibi örgüt üyelerinin etkisiz hale getirilmesinin gerillaların katledilmesi ÅŸeklinde sunulduÄŸu bir ortama katılmak suretiyle gerçekleÅŸen propaganda eylemine dahil olduÄŸu…”

Ä°ddianamede Åžebnem Korur Fincancı’nın “Savunmasında adli tıp uzmanı olduÄŸu, söz konusu canlı baÄŸlantı ile PKK silahlı terör örgütüne yönelik bir propaganda yapmadığı ve üzerine atılı suçlamaları kabul etmediÄŸini iddia ettiÄŸi” de kaydedildi.

Ne olmuÅŸtu?
TSK’ya yönelik kimyasal silah kullandığı iddialarının araÅŸtırılmasını istediÄŸi için gözaltına alınan Türk Tabipleri BirliÄŸi (TTB) Merkez Konseyi BaÅŸkanı Åžebnem Korur Fincancı çıkarıldığı Ankara Adliyesi 3. Sulh Ceza HakimliÄŸi’nce tutuklanmıştı. Korur Fincancı 27 Ekim’den bu yana Sincan Kapalı Kadın Cezaevi’nde bulunuyor. (DW)