Torba Yasadan: Şirketlerin alacaklarına garanti çıktı…

Yeni torbada Şirketlerin 3600 liranın altındaki alacaklarını kısa yoldan tahsilini garantiye aldı. Bu yasa ile elektrik şirketleri İletişim şirketleri, su şirketleri ve Bankaların alacaklarını İcra yoluyla jet hızında tahsilini getirdi. Tüketici bozuk üründen ve haksız tahsilden dolayı alacağını aylarca alamamasına rağmen yeni yasa ile şirketlere jet hızında işlem kolaylığı getirmiştir.

Yeni yasa sermaye şirketlerinin alacaklarını garanti altına almıştır. Tüketiciye düşünme ve ödemede bir kolaylık değil bir zorlama ve sıkboğaz yapılması yoluyla icraya giderek ödeme zorunluluğu getirmiştir.

Yeni torbanın getirdiği “yenilik” şirketlerin alacaklarını tahsilde kolaylık sağlamış, tüketiciye de zorluklar getirmiştir. Tüketici faturasını gününde ödememesi durumunda, alacaklı şirket doğrudan ilamsız icra takibi başlatabiliyor. Bu noktada elektrik, su, iletişim şirketleri ile bankalar alacaklarını artık acımasız icra yolunu kullanarak vatandaşın ümügini sıkacaktır. Hükümet artık kimlere çalıştığını alenen ilan etmiştir.

Özellikle köylülerin elektrik borçları şirketlere sorun yarattığı için olacak ki, bu yasa ile köylülerin mallarına icra yoluyla el konularak borçları tahsil etmeyi düşünmüş olabilirler. İş ve ekmeği için çalışıp-çırpınan insanlardan yana değilde, çalışmadan kazananlardan yana yasalar yapılmaya devam ediliyor. Onların aşırı orandaki kârları garanti altına alınıyor.