‘Sapanlı teyze’ tutuklandı!

Gezi Direnişi eylemlerinde elindeki sapanıyla görüntülenen ve bir sembol hâline gelen Emine Cansever, 11 kişi ile beraber çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Emekli-Sen üyesi olan Emine Cansever’in iddianamesinde “Emekliler Meclisi isimli bir örgüte üye” iddiasının yer alması da dikkat çekti.

Emekli-Sen yasal görülmedi…
Gezi Direniş’inde polislerin attığı gaz bombalarına ve saldırılarına karşı elinde bulunan sapayla direnmesiyle dikkat çeken ve sosyal medyada fotoğraflarının yayınlanmasıyla büyük ilgi toplayan, hafızalara “Sapanlı teyze” olarak kazınan Emine Cansever de tutuklanan 11 kişi arasında yer alıyor. Dikkat çeken bir diğer iddia ise, Emekli-Sen üyesi olan Emine Cansever’in “Emekliler Meclisi” adında bir örgüt kurduğu ve yönettiği iddiasıydı. Emekli-Sen’in yasal bir sendika olarak ele alınmadığı görüldü. Hakkında tutuklanma kararı verilen Emine Cansever’in avukatı ise Emine Cansever’in sağlık sorunlarına dikkat çekerek, cezaevi koşullarında kalamayacağını söylüyor.
İddialara göre Berk Ercan isimli kişinin verdiği ifadeler nedeniyle yalnızca İstanbul değil, Kars, Hatay ve İzmir’den de gözaltılar gerçekleşti. Haklarında somut bir delil bulunmuyor olmasına rağmen, Berk Ercan isimli kişinin tanıklık ettiği ve isimlerini verdiği çok sayıda kişi gözaltında tutuluyor.
Dün gece mahkemeye çıkarılanların isimleri şöyle:  Emine Cansever, Onur Bilgiç, Ezgi Dilan Balcı, Cihan Keşkek, Ali İhsan Kaya, Öznur Çetin, Okan Özer, Meltem Özer, Şevket Avcı, İsmail Cengiz Mumcu, Naim Feyzullah Eminoğlu tutuklandı. Meltem Özer adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.