Nagehan Alçı, Yandaşlığın Dayanılmaz Hafifliği

24 Haziran erken/baskın seçimi yaklaştıkça, haber kanalları cumhurbaşkanı adaylarını gazetecilerin soruları altında terletmeye davet etmeye başladılar.

Dün, (30 Mayıs 2018, Çarşamba) Haber Türk’ün konuğu Muharrem İnce’ydi. Beklendiği gibi sarayın gönlü olsun diye, soru soracak gazeteciler arasında saraya yakın isimler de vardı. O isimlerden biri olan, Nagehan Alçı’nın, Muharrem İnce’ye sorduğu soruların hepsinde, Erdoğan iktidarını alttan alta savunan, kayıran mesajlar gizliydi…

Hiç bir fırsatı kaçırmayan Alçı’nın çok başarılı olduğunu söyleyemem.

Çünkü, atığı her adımda yakalandı. Ulaşmak istediğini alamadı, sosyal medyadan yoğun tepki aldı. Yer yer alay konusu oldu.

Yandaş olmanın dayanılmaz hafifliği, insanın rezil olmayı, mesleğinin onurunu ayaklar altına almayı da göze almasını sağlayabilecek bir hafiflik verebildiğini program boyu izledik.

Alçı’nın sorduğu sorulardan biri de, Gazete Duvar’a konuşan, Temel Karamollaoğlu’nun Sivas Katliamı üzerine söylediği sözlerden yola çıkıyordu.

İnce’nin Aleviler üzerine geçmişte söylediği sözleri överek başlayan soru, Temel Karamollaoğlu ve Sadet Partisi ile “Milli İttifak” içinde buluşmasıyla değersizleştirilmeye çalışarak son buldu.

Nagehan Alçı, olanca hinliğiyle formüle ettiği bu soruyla, İnce’nin kendisi ile çeliştiğini, sözlerinde samimi olmadığını göstermeye çalışırken, Alevileri İnce’den ve CHP’den uzak tutmayı, oy vermemeyi de hedefliyordu.

Ancak evdeki hesap tutamadı.

İnce, bu sorunun öncelikle Erdoğan’a sorulması gerektiğini, ikisinin aynı kökenden/gelenekten geldiğini söyleyerek geçiştirmeyi başarırken sosyal medyada da alkış almayı başardı.

Ama daha önemlisi: bu soru, Alevilerin hafızalarını tazelemelerine yardımcı oldu. Dün yaşanmış gibi taze olan acılar içinde yapılan yolculukta, Aleviler Temel Karamollaoğlu ile Erdoğan’ın aynı safta durduklarını, Sivas katliamı konusunda farklı düşüncede olmadıklarını bir kez daha anımsadı.

Üstelik, Erdoğan iktidarda olduğu on altı yıl boyunca, Sivas Katliamı konusunda yapmış olduğu açıklamalarla, Temel Karamollaoğlu’nu çok geride bırakıyordu.

Sivas Katliamı sanıklarını kayıran koruyan sözlerini unutmadıkları gibi, Sivas Katliamı Davasının zaman aşımına uğraması için yapılanların hepsini yeniden anımsandı…

Madımak Otelinin bir Utanç Müzesine dönüştürülmesi talebi karşısında aldığı turum, direnç, yapılan açıklamalar dün gibi Alevilerin hafızasında tazelemesine yol açtı.

Dahası var…

Erdoğan, Sivas Davasının 8 avukatını partisinden milletvekili yapmakta sakınca görmedi. Bu avukatlardan biri, hala AKP’nin önemli unsurlarından biri olarak, Devlet Bakanı koltuğunda oturuyor…

Nagehan Alçı, Alevilerin acısını kullanarak, Muharrem İnce’yi zora sokmaya çalışırken yalnızca Erdoğan’ı savunmuyor, Erdoğan’a bağladığı kişisel çıkarlarını da kıskançça savunuyor…

Hasan KAYA
Latest posts by Hasan KAYA (see all)