İmam Hatipler’de Neler Oluyor?

İmam Hatipler giderek çoğalırken, bu okullara kayıt yaptıran öğrenci sayısında düşmeler yaşanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı yeni düzenlemelerle bu okullara giden öğrenci sayısını artırmaya çalışırken, okul yönetimleri tarafından keyfi uygulamalarda gündeme gelmeye başladı. Çok sayıda okurumuzdan aldığımız haberlere göre, bu okullarda kız ve erkek öğrenciler artık birlikte aynı dersliklerde ders yapamıyorlar.

Okul Yönetimi tarafından kız ve erkek öğrenciler ayrı sınıflarda ders yapacak şekilde ayrılıyor. Kimi okullarda bunu okul yöneticileri uç noktalara kadar götürüp, teneffüslerde kız ve erkek öğrencilerin yan yana gelmesine, birlikte konuşmasına dahi izin vermiyor.

Niğde İli Çamardı İlçesinde bulunan Şehit Muttalip Soylu Anadolu İmam Hatip Lisesinden mezun olan bir okurumuzun bize bildirdiğine göre birkaç senedir sınıflar kız ve erkek olarak ayrılmış. Aynı zamanda bu okulda teneffüslerde kızlarla erkek öğrencilerin bir arya gelmesi, konuşması yasaklanmış. Kız arkadaşıyla iki ders arasında konuşmak isteyen bir öğrenci, okul müdürü tarafından bütün öğrencilerin gözü önünde rencide edilecek şekilde azarlanabiliyor.