Aynadaki Sır…

‘Özge Doğar’ın yazmış olduğu Aynadaki Sır romanı kısa bir süre önce 2. Baskısına girdi. Medyanın insanlar üzerindeki sırrını irdeleyen roman, bizlere farklı bakış açılarıyla da insanı anlatıyor. Eğitimci-Yazar Özge Doğar’ın, yetişkinlere yönelik 5. Romanı olup diğer romanlarında olduğu gibi bireysellikten yola çıkıp toplumsal sorunlara ve oradan ruhumuza yeniden bir dönüş yapıyor. Televizyonun ve medya iletişim araçlarının algı yönetimini ve insan beyninin karmaşıklığını gözler önüne seriyor. İnsanın kendisini, hayatını, geçmişini ve gelecek nesillere ne bırakmak istediğini okuyucuya sorgulattırıyor. Roman ağı, Platonla desteklenip mitolojiyle birleşiyor oradan Schopenhauer’ a ve Freud’a uzanıyor. Sosyolojiden, psikolojiye, psikolojiden felsefeye bir bütünlük sergileyen roman, okuyucuyu neredeyse algısal bir serüvene taşıyor. Bir nefeste okunan roman, her okuyucuya hayatının kahramanı olduğunu ve hayatın dokunuş ve seçimlerden ibaret olduğunu sunuyor.

Kimsin Sen?
Özgür zannettiğin bilinç, kendi seçimlerini kendisi mi yapıyor? Seni ve kitleleri yöneten bir güç mü var? Gerçekten de insan kendi kendisini var edebilen tek canlı mıdır, yoksa sanal bir dünyanın sana uydurduğu rolü mü oynuyorsun? Yaşam dediğin alanda kimin eserisin; başarı dediğin şey yalanlara uyum sürecin mi, kimin istediği hayatı yaşıyorsun ya da gerçekten yaşıyor musun? Peki ya özgürlüğün nerede, sen neredesin…

“Apartmanda bir kadın, dalmış pembe alemlere, uzaklaşmış kendince kendinden. Girmiş metal kutuya saklamış beynini, gizlemiş çıkarmamış gün yüzüne. Kadın dalmış rüyalara bulmuş kendini bir saltanat koltuğunda, elinde bir kumanda dünya kimin umurunda. Dalmış dalmış uyutmuş beynini ninilerle, kendisi bile kendinden çok uzak, bambaşka boyutta…
Bir adam apartman boşluğunda derdini vurmuş bedenine, vurmuş vurmuş da yetmemiş beynine. Adı değişmiş şekli değişmiş zehrin ama değişmemiş beyin dalgalarının hafif frekansta dans edişi ruhunda. Hafif çakır keyiften tanrısal ayinlere kadar uzanan bir yol yapmış kendine. Donmuş beyni, kimin umurunda kendisi bile kendinden çok uzak…”

ÖZGE DOĞAR KİMDİR?( EĞİTİMCİ-YAZAR)

YAZAR, öğretmen anne ve babanın ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Mersin’de, üniversite eğitimini İstanbul’da tamamladı. Özel bir Lisede Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışmanı olarak sürdürdüğü mesleği, gelecek kuşaklara sorumluluğunu ve yazı yazma hevesini arttırdı. Toplumsal gerçekçi bakış açısını eğitime uyarlayarak yaşadığı çağın eksikliklerini sevgi ve barış ekseninde birleştirmeye çalıştı.

Hür gazete, h.port gazetelerinde yazıları yayımlanmakta olup 2013 yılında çıkarmış olduğu “Meraklı Pandora” kitabı köşe yazılarının derlemesidir. Aynı yılın Aralık ayında çıkardığı “Aşk’zede” romanı; kız çocuklarının küçük yaşta evlendirilmesinin, onların okutulmamasının doğuracağı sonuçları, töre adı altında sıkışmış hayatları konu alan toplumsal- gerçekçi ilk romanıdır. Aynı yıl “Minik Parmaklarda Bol Yüzükler” adıyla küçük yaşta evliliklerin zararlarını anlatan Türkiye geneli seminerler verdi.

Yazarın 2014 yılında  yazmış olduğu “Kağıttan Mutluluklar” romanı ise; yaşadığımız toplumun bir bütün olduğunu, iki farklı kadın ve iki farklı aileyi işleyerek anlatan, toplumsal ayrışmaların bizleri ilerletmediğini gösteren toplumsal- gerçekçi ikinci romanı ve üçüncü kitabıdır. 2015 yılında yazdığı “Evlilik Anonim Şirketi” evliliklerde süregelen sorunları anlatmaktadır. Kısa bir süre 2015 yaz döneminde Uçankuş Tv Kültür- Sanat Programında haftalık çocuk kitabı tanıtan yazar, 2016 yılında yazdığı ‘Sevimli Köpek Maya&Tohumlu Kitap’ adlı çocuk kitabı Türkiye’de kitapla birlikte tohum veren ilk 7 yaş üzeri çocuk kitabi özelliği taşımaktadır. Sosyal Projelerle adından çok sık bahsettiren yazar, çocukların kitap okuma sevgisinin ailede başladığını ve çocukların aile bağlarının kuvvetlendirilmesi adına “ Eyvah Çocuğum Kitap Okumuyor” adıyla çalışma sürdürüyor. Son kitabı Aynadaki Sır(2017,Mar 2.baskı Nisan), sosyo-psişik bir roman olup medyanın insanlar üzerindeki etkisini üç kuşak kadın sorununu değerlendirerek anlatıyor .