Altan kardeÅŸler ve Nazlı Ilıcak hakkında 3’er kez ağırlaÅŸtırılmış müebbet talebi

‘FETÖ’nün darbe giriÅŸimine iÅŸtirak eden medya unsurları soruÅŸturması’ kapsamında aralarında yazar Ahmet Altan, kardeÅŸi Prof. Dr. Mehmet Altan, gazeteci Nazlı Ilıcak ile kapatılan Zaman Gazetesi’nin eski müdürü Ekrem Dumanlı’nın da olduÄŸu 17 şüpheli hakkında yürütülen soruÅŸturma tamamlandı.

Savcı, şüphelilerin iÅŸlediÄŸini iddia ettiÄŸi ve her biri için ayrı ayrı “AğırlaÅŸtırılmış Müebbet Hapis Cezası” istediÄŸi suçlar ÅŸunlar ; “Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teÅŸebbüs etme.” “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teÅŸebbüs etme” ve “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teÅŸebbüs etme.”

Savcı, Altan kardeÅŸler, Nazlı Ilıcak ve Ekrem Dumanlı dahil 16 şüpheli hakkında  3’er kez ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis cezası istedi. Ekrem Dumanlı, Emre Uslu, Tuncay Opçin için “Silahlı terör örgütü yöneticiliÄŸi” suçundan ayrıca ceza isterken, Altan kardeÅŸler ile Nazlı Ilıcak hakkında ise, “Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç iÅŸleme” suçundan cezalandırılmaları talep edildi.

6’SI TUTUKLU 10 FÄ°RARÄ° TOPLAM 17 Ä°SÄ°M VAR

15 Temmuz darbe giriÅŸimi öncesi verdikleri mesajlarda darbe giriÅŸimini önceden bildikleri ve darbe çaÄŸrışımında bulundukları iddiasıyla tutuklanan yazar Ahmet Altan, kardeÅŸi Mehmet Altan ile gazeteci Nazlı Ilıcak’ın da aralarında bulunduÄŸu 6’sı tutuklu, 1′ i serbest bırakılan, 10’u da firari olmak üzere toplam 17 şüpheli hakkındaki soruÅŸturma tamamlandı.

247 SAYFALIK Ä°DDÄ°ANAME

Ä°ddianamede CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Türkiye Büyük Millet Meclisi BaÅŸkanlığı ve 65. Hükümet suçtan zarar gördükleri gerekçesiyle davacı olarak yer aldı. Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Can Tuncay tarafından, “FETÖ’nün medyadaki unsurlarının darbe giriÅŸimindeki rolü” baÅŸlığı altında hazırlanan iddianame 247 sayfadan oluÅŸuyor.

ALTAN KARDEÅžLER VE ILICAK’IN FETÖ ADINA SUÇ Ä°ÅžLEDÄ°KLERÄ° Ä°DDÄ°A EDÄ°LDÄ°

Ä°ddianamede yazar Ahmet Altan, kardeÅŸi Mehmet Altan ile gazeteci Nazlı Ilıcak’ın darbe giriÅŸimini öncesinden bildikleri ve darbe giriÅŸimine zemin hazırlayan söylem ve propagandalarda bulundukları iddia edildi. Bu üç isim hakkında, darbeye teÅŸebbüs suçunu oluÅŸturan, “Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teÅŸebbüs etme”, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teÅŸebbüs etme” ve “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teÅŸebbüs etme” suçlarından 3’er kez ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Altan kardeÅŸler ile Ilıcak’ın söz konusu suçu FETÖ terör örgütü adına iÅŸledikleri belirtilerek “Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç iÅŸleme” suçundan ayrıca 7 buçuk yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

DUMANLI, USLU VE OPÇİN İÇİN FETÖ YÖNETÄ°CÄ°LİĞİ Ä°DDÄ°ASI…

Firari şüpheliler kapatılan Zaman Gazetesinin eski genel müdürü Ekrem Dumanlı, eski Taraf yazarı Emre Uslu, yazar Tuncay Opçin  hakında da “Darbeye teÅŸebbüs” suçlarından 3’er kez ağırlaÅŸtırılmış müebbet, “Silahlı terör örgütü yöneticisi olmak” suçundan da ayrıca 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası talep edilen iddianamede, firari şüpheli Emre Uslu hakkında ayrıca, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme” suçundan da 3 yıla kadar hapsi istendi.

DİĞER ŞÜPHELİLERE DE ÖRGÜT ÜYELİĞİ İDDİASI 

Kapatılan Samanyolu Televizyonu’nun Washington temsilcisi firari şüpheli Åžemseddin Efe, kapatılan Today’s Zaman gazetesinin eski genel yayın yönetmeni firari şüpheli Bülent KeneÅŸ, Profesör Osman Özsoy, kapatılan Zaman gazetesinin Ä°srail muhabiri firari şüpheli Abdulkerim Balcı, gazetesinin genel yayın yönetmen yardımcısı firari şüpheli Mehmet Kamış ile gazetesinin yöneticilerinden Faruk Kardıç, gazetenin görsel yönetmeni Fevzi Yazıcı, Polis Akademisi’nde öğretim görevlisi olan Şükrü TuÄŸrul ÖzÅŸengül, kapatılan Zaman gazetesinin marka müdürü Yakup ÅžimÅŸek ve gazetenin kültür sanat sayfasında çalışan Ali Çolak hakkında da “Darbeye teÅŸebbüs” suçundan 3’er kez ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Bu şüpheliler için ayrıca “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 7 buçuk yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası istendi.

Ä°ddianamede, kapatılan Zaman Gazetesinin 10 Ekim 2015’de yayınlanan ve darbe çaÄŸrışımında bulunduÄŸu belirtilen rekalm filmini çektiÄŸi tespit edilen ajansın sahibi şüpheli Tibet Murat Sanlıman hakkında ise “FETÖ silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan 7 buçuk yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

BAŞSAVCI ONAYLADI, MAHKEMEYE GÖNDERİLDİ

Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı tarafından onaylanan iddianame Ä°stanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkemenin iddianameyi 15 gün içinde kabul etmesi durumunda şüphelilerin yargılanmasına baÅŸlanacak.