AKP’nin Milis Örgütlenmesi Neyin Hazırlığı

Referandumda ‘Hayır’ diyeceğini açıkladıktan sonra MHP’den ihracı istenen Sinan Oğan, AKP’nin esnafa kamplarda silah eğitimi verdiğini söyledi. Peki gerek bu iddia gerekse benzeri iddialar, bu yönlü söylentiler neyi anlatıyor? Havuz medyası bu iddiaları görmezden gelirken, AKP’nin silahlanması tüm hızıyla devam ediyor. AKP neyin hazırlığı içinde? Bu gayrı meşru harp oluşumunun yasa dışılığı ise yargının müdahale etmesi gereken bir konu ama bu durumu yargılayacak yargı sistemi de kalmadı.Evet, AKP esnafi silahlandırıyor. Hani Gezi direnişi sürecinde halkın üstüne palalarıyla saldıran “esnaf”. Şimdi palalarının yanı sıra silahada sahipler! Sözcü Gazetesi’nden Nil Soysal’a konuşan Oğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından AKP’nin esnafa kamplarda silah eğitimi verdiğini belirtti. Oğan, “Özellikle bu 15 Temmuz sonrasında normalde fırıncı, berber ya da bakkal olan sivillerin zaman zaman kamplara alınıp eğitildiklerini, silah kullanmanın öğretildiğini biliyoruz. Bu yarı milis gücü ha dediklerinde sokağa çıkarıp toplumun diğer kesiminin üzerine salacak bir çalışma içerisindeler” dedi. Sadece bu degil. Birde hepimizin bildiği SADAT örgütü var. Erdoğan’ın milis güçlerinden bahsederken, AKP’nin SADAT örgütüne yani Ak Kontrgerilla’ya değinmeden geçemeyiz.Bir kısmı dinci faaliyetleri nedeniyle TSK’dan uzaklastirilan eski askerlerden olusturulan askeri nitelikli Özel Güvenlik Şirketi SADAT’ın hangi mevzuata göre görevde olduğu tartışma konusu.

Gayrinizami harp ya da yaygın deyimle kontrgerilla eğitimi verdiğini, sitesinde açıkça duyuran Sadat A.Ş. İle ilgili temel sorun, devlet aygıtı tekelinde olduğunu varsaydığımız askeri ve güvenlik “hizmetlerin” devlet denetimi dışında olması.Bu somut bir bilgi.Bizzat şirketin açıklamasından. Sadat A.Ş, faaliyetlerinin denetlenmediği, Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB) şirkete “Denetleme görevimiz yok” yazısı gönderdiğini yeniakit.com.tr sitesinde yayımlanan açıklamasında ayrıntılarıyla aktarıyor. SADAT’in danışman kadrosunda Akit yazarı Abdurrahman Dilipak’da yer alıyor. 15 Temmuz darbe girişimini aylar öncesinden tahmin eden Eski Pentagon yetkilisi Michael Rubin’in Türkiye’ye dair iddialarından biride 15 Temmuz gecesine dair idi. Rubin,15 Temmuz gecesi sivillerin çoğunu Saray’a bağlı SADAT milislerinin vurduğunu ileri sürmüştü. Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre ise; Bilal Erdoğan’ın kayınpederi Orhan Uzuner, “benzer bir darbe girişimi ya da kalkışma anında” halkı çok kısa sürede sokağa dökebilmek için geniş bir iletişim ağı kuruyor. “Kardeş Kal Türkiye” adını taşıyan grup Uzuner liderliğinde, anlık iletişim için WhatsApp grupları oluşturuyor, her ilçede telsiz sistemleri kuruyor, radyo yayını yapabilmek için şirket kuruyor. Grup, Sağlık Bakanlığı sertifikalı ilk yardım, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü sertifikalı insansız hava aracı – drone kullanım eğitimleri alıyor. Grubun kuruluşunun temel amacı, “yeni bir darbe girişiminde, kalkışmalarda, halkı en kısa sürede sokağa dökmek” için iletişim altyapısı kurmak olarak açıklandı.Bu amaçla, atılan ilk adım, popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp için atıldı. “Kardeş Kal Türkiye” içinde yer alan herkes, bir WhatsApp grubuna dahil ediliyor. Gruba girmesi kabul edilen tüm katılımcılardan da kendi WhatsApp grubunu kurması isteniyor. WhatsApp grupları birbirlerinden habersiz. Ancak Uzuner, tüm grupları kontrolü altında tutuyor. Uzuner, grubun çeşitli toplantılarında, söz konusu WhatsApp gruplarında siyasi değerlendirmelerin paylaşılmaması talimatını veriyor. Sadece grup yöneticilerinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ilgili bilgileri paylaşabileceğini belirtiyor. Grubun çalışmaları arasında telsiz sistemlerinin kurulması da var. Bu kapsamda Uzuner, her ilçede 3 telsizcinin seçilmesi talimatını verdi. Telsiz sorumlularının kim olacağını ise doğrudan Uzuner belirliyor.“Kardeş Kal Türkiye” grubunun

Ocak ayı başında düzenlediği daha dar kapsamlı, ilk toplantısında Uzuner, grubun amacı, çalışma stratejisi ve iletişim yöntemlerini paylaştı. Erdoğan’ın dünürü Uzuner’in bu çalışması, darbe girişiminde halkı sokağa dökmek amacıyla planlarını yaparken, İstanbul’da çok sayıda toplantı da düzenledi. Başta WhatsApp grupları olmak üzere tüm iletişim yöntemleri, anayasa referandumunda evet sonucunun alınması için kullanılıyor. Uzuner toplantılarda bu yönde mesajlar veriyor, “evet” videoları çekiliyor. Tüm bu örgütlenmelerin, hazırlığının anlamı nedir? Neyin hazırlığı bu? Referandum anketleri ‘Hayır’in ezici bir çoğunlukta olduğunu gösterirken, Tayyip Erdoğan ve yandaşları iç savaşa hazırlanıyor! Gezi direnişinden ders çıkardığını söyleyen AKP yandaşları olası bir direnişe karşı bu defa kitlesel bir katliamı planlayarak hazırlanıyor. Gezi gibi barışçıl bir direnişte bile 8 kişi polis saldırısı sonucu öldü, onlarca kişi plastik mermi ile gözünü kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı. Şimdi ise halka dönük kitlesel bir katliam hazırlığı bu! Nitekim 15 temmuzda TSK envanterinden silah alındığı ve bu silahların AKP yandaşlarına verildiği duyduğumuz söylentilerden biri. Lakin bu söylentilerin ötesinde bir gayri nizami harp örgütlenmesi gerçek hayatta karşımıza çıkıyor. Ak Kontrgerilla kendi gayrimeşru örgütlenmelerini yaratarak silahlanıyor. Kanlı bir sürecin, iç savaşın hazırlığıdır bu! Peki,bizler ne yapacağız bu kanlı plan karşısında, nasıl durdurabiliriz bu gidişatı ? Bu da bir sonraki yazının konusu olsun.

Arzu Torun